کلم پلو شیرازی


کلم پلو شیرازی



کلم پلو شیرازی
کلم قمری 500 گرم
گوشت چرخ کرده 150 گرم
عصاره پیاز الیت 2 عدد
تخم مرغ 1 عدد
برنج 3 لیوان
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
سبزی ( شوید.تره.ترخان.ریحان ) 100 گرم

طرز تهیه

داخل کاسه ای گوشت چرخ کرده ، 1 عدد عصاره پیاز ، ارد نخودچی ، تخم مرغ ، مقداری نمک و فلفل را خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند. با دست از مواد کوفته بردارید و قلقلی های یک اندازه ای درست کنید و در روغن سرخ نمائید و کنار بگذارید.
کلم قمری ها را رشته ای خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و با مقداری نمک ، زردچوبه و 1-2 لیوان آب بپزید تا نرم شوند ( آب کلم باید تمام شود ).
داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و 1 عدد عصاره پیاز را به آن اضافه کنید و در روغن تفت دهید سپس کلم های پخته و سبزی های خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.
برنج را 30 دقیقه خیس کنید سپس با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت برنامه دهید و پس از اینکه کمی جوشید آبکشی کنید ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد ).
قابلمه را روی حرارت برنامه دهید ، ته قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را برنامه دهید ( نان ، سیب زمینی و … ) ، مایه کلم ، گوشت های قلقلی و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا وقتی که مواد تمام شوند.
حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند سپس نصف لیوان اب را با مقداری روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید ، حرارت را کم کنید و دم کنی را روی برنج برنامه دهید ، پس از دم کشیدن برنج را در دیس بکشید و با گوشت قلقلی تزئین و سرو کنید.

نکته ها : میتوانید بجای سبزی های تازه از سبزی های خشک نیز استفاده کنید ، در صورت تمایل 1 قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی برای طعم بهتر به مخلوط کلم اضافه نمائید ، بجای کلم قمری از کلم سفید هم میتوانید استفاده کنید.



70 out of 100 based on 40 user ratings 490 reviews

@