طرز تهیه حمص، خوراکی لبنانی


طرز تهیه حمص، خوراکی لبنانی



طرز تهیه حمص، خوراکی لبنانی
طرز تهیه حمص، خوراکی لبنانی

حُمص یا نخود-ارده یک خوراک مدیترانه ای-عربی است که در خاورمیانه و به خصوص در لبنان بسیار محبوب است؛ و در رستوران‌‌‏ها در به‌‌‏عنوان پیش غذا سرو می‌شود.

این غذا بدلیل وجود نخود دارای مقدار فراوانی آهن، ویتامین سی و پروتئین است. همچنین دارای فیبر فراوانی است که برای سیستم گوارش بدن مفید است. این نوع فیبر، گلوکز(قند) و کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کاهش می‌‌‏دهد.

این غذای بدون گوشت، گزینه خوبی برای گیاهخواران است.

شیوهٔ سرو کردن

حمص را به عنوان پیش غذا همراه با دیگر پیش‌‌‏غذاهای لبنانی مانند تبوله و نان پیتا کنار غذاهای گوشتی مانند مرغ کبابی ، کباب کوبیده یا کوفته سرو می‌کنند.

مواد لازم برای ۵ نفر:

نخود: ۴۰۰ گرم

ارده کنجد: ½ پیمانه معادل ۸ قاشق غذاخوری (روغن کنجد یا ارده کنجد)

روغن زیتون: ۶ قاشق غذاخوری

سیر: ۴ حبه

نمک: به مقدار کافی

لیمو ترش: ۲ عدد

فلفل قرمز: نصف قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

- نخود را می‌پزیم و آب آن را می‌گیریم. ¼ پیمانه از آب آن را نگه می‌داریم و بقیه آب را بیرون می‌‌‏ریزیم.

- نخودهای پخته را داخل مخلوط کن یا دستگاه غذا‌ساز می ریزیم تا خرد شوند.

- سیر پوست کنده و نمک را داخل هاون می‌‌‏ریزیم وکاملا له می‌کنیم. ارده کنجد، روغن زیتون و آب لیمو ترش را داخل مخلوط سیر ریخته و با هاون و یا قاشق چوبی کاملاً می‌‌‏زنیم.

- مخلوط بالا را داخل نخود می‌ریزیم و کاملاً مخلوط می کنیم تا مخلوط خمیر مانند غلیظ و یکدستی به دست آید. اگر خشک بود، کمی از آب نخود و یا آبلیمو را داخل آن می‌‌ریزیم تا لطیف گردد.

- حمص را داخل ظرف مناسب سرو می‌ریزیم و قبل از سرو، روی آن کمی روغن زیتون می‌ریزیم و با نعنای تازه، نخودهای پخته و کمی زرشک تازه تزئین می‌نماییم. این غذا را می‌‌‏توان همراه خیار شور، تربچه و پیاز سرو کنید.

چند نکته:


  • می‌‌‏توانید نخود را از قبل خیس کنید و پوست بگیرید واگر فرصت نبود، بعد از پخت پوست آن را بگیرید.
  • اگر طعم سیر خام را دوست ندارید می‌‌‏توانید سیر را بپزید و سپس با نمک و فلفل قرمز و روغن کنجد مخلوط کنید.
  • می‌‌‏توانید از زیتون هم برای تزئین استفاده کنید.



70 out of 100 based on 70 user ratings 520 reviews

@