طرز تهیه خورش فسنجان


طرز تهیه خورش فسنجان



طرز تهیه خورش فسنجان
طرز تهیه خورش فسنجانطرز تهیه فسنجان به و خاصیت های آنطرز تهیه خورش فسنجان

طرز تهیه خورش فسنجان
طرز تهیه خورش فسنجان
همه ما خورش فسنجان را می‌شناسیم؛ همان خورشی که با گردوی چرخ‌کرده و رب انار تهیه می‌شود؛ البته با کمی ‌تغییر، مثلاً بعضی‌ها به آن گوشت قلقلی اضافه می‌کنند و بعضی‌ها از گوشت مرغ استفاده می‌کنند. شمالی‌ها این خورش را با گوشت مرغابی می‌پزند و ترش و شیرین بودنش در میان اقوام مختلف، متفاوت است. خلاصه اینکه فسنجان انواع و اقسام مختلفی دارد و با هر تغییری که در ترکیبات تشکیل‌دهنده آن ایجاد می‌شود، نوع خاصی از آن آماده می‌شود؛ از فسنجان ماهی و هویج گرفته تا فسنجان کدو حلوایی و پسته. «فسنجان به» هم یکی از همین انواع است که این هفته می‌خواهیم درباره‌اش حرف بزنیم؛ شکل تازه‌ای از یک خورش قدیمی…
مواد لازم ( برای ۴ نفر)

به ورقه ورقه شده ۴ لیوان ۲۴۰ کیلوکالری

مغز گردو ۲۰ عدد ۴۵۰ کیلوکالری
پیاز یک عدد بزرگ ۲۵ کیلوکالری
رب انار ۵ قاشق غذاخوری ۲۰ کیلوکالری
شکر ۲ قاشق غذاخوری ۲۰ کیلوکالری
روغن مخصوص سرخ کردن ۲ قاشق غذاخوری ۲۷۰ کیلوکالری
زعفران و نمک به میزان دلخواه صفر
طرز تهیه
ابتدا پیاز را خرد کرده و در کمی ‌روغن سرخ کنید. سپس به‌های خرد شده، گردو و ادویه‌ها، رب انار و شکر را به پیاز اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه تفت دادن به آن کمی‌ آب بیفزایید. حرارت را ملایم کنید و هر از گاهی آن را هم بزنید تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. بعد از گذشت یک ساعت، خورش‌تان آماده است و می‌توانید آن را به همراه کمی‌ برنج میل کنید.
این غذا تقریبا ۱۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن بین۴ نفر، به هر نفر ۲۵۰ کیلوکالری انرژی می‌رسد. اما اگر با ۱۰ قاشق غذا خوری برنج و یک بشقاب سالاد همراهش کنید، این مقدار انژری به ۵۰۰ کیلوکالری خواهد رسید.

«به»؛ رفیق قلب
این میوه که بیشتر برای نرمی ‌سینه و رفع تنگی نفس از آن استفاده می‌شود دارای خواصی دیگری نیز هست. مثلاً فیبر فراوانی که در این میوه وجود دارد از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. به این ترتیب که خوردن ۲۰۰ گرم روزانه این میوه می‌تواند بروز این گروه از بیماری‌ها را تا ۱۹ درصد کاهش دهد، البته بهتر است این مصرف روزانه «به»، به صورت پخته شده یا کمپوت شده باشد زیرا این میوه سنگین بوده و می‌تواند مشکلات هضمی ‌به بار آورد. به علاوه کسانی که مشکل معده و یا روده دارند می‌توانند از این میوه استفاده کنند زیرا ضدتورم بوده و در تقویت عملکرد این دستگاه (دستگاه گوارش) بسیار مؤثر است. به‌علاوه، این میوه شبیه سیب سرشار از پکتین است. به این دلیل مصرف‌اش برای کسانی که به اسهال دچار هستند، توصیه می‌شود. به‌علاوه، بوی خوش آن آرامش‌بخش بوده و می‌تواند شدت هر نوع عصبانیتی را بکاهد. فراموش نکنید که مصرف این میوه برای کسانی که به دلیل سرماخوردگی زیاد سرفه می‌کنند نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد. گردو؛ دشمن اگزما
می‌دانید که این مغزه پرچرب است، یعنی مملو از اسیدهای چرب غیراشباع بوده بنابراین باید در نگهداری آن دقت به خرج داد. به علاوه، در این فصل پرحساسیت توصیه می‌شود که از گردو استفاده کنید، البته در حد متعادل زیرا ضداگزما بوده و دارای ترکیبات پلی‌فنولی است که از تحریک شدن سلول‌ها توسط عوامل حساسیت‌زای محیط جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر مشکل اضافه وزن ندارید بهتر است این مغزه را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید. یادتان باشد که عادت داشتن به خوردن این مغزه ضدعفونت‌های میکروبی نیز هست زیرا داشتن مس فراوان که یکی از املاح مؤثر در تقویت سیستم ایمنی است، از بروز عفونت‌های ویروسی و باکتریایی که با شروع فصل سرما به اوج خود می‌رسند، به میزان قابل توجهی جلوگیری خواهد کرد.
ترشی رب انار
این گزینه در فسنجان می‌تواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد که افزایش‌دهنده کالری است، به خصوص در افرادی که مشکل اضافه وزن و چاقی دارند. البته خواصی را به آن نسبت می‌دهند که عبارت‌اند از: تصفیه‌کنندگی خون و مؤثر در خون‌سازی زیرا این دو ویژگی را انار داشته و در رب آن نیز با کمی ‌تفاوت دیده می‌شود. در ضمن، متخصصان طب سنتی معتقدند که انار و ر‌ب‌اش هر دو طبع سردی دارند و افزودن‌شان به غذاهایی مانند فسنجان که سرشار از گردو با طبع گرم است، می‌تواند به متعادل شدن طبع غذا کمک کند تا فرد بعد از خوردن با علایم گرمی ‌و سردی رو‌به‌رو نشود. اما یادتان باشد که رب انار تهیه شده از انار ترش و شیرین از نظر خواص کمی ‌‌متفاوت‌اند. به این دلیل مصرف هر یک برای منظوری خاص توصیه می‌شود. مثلا افرادی که مشکل معده دارند بهتر است از رب انار تهیه شده از انار ترش استفاده نکنند.
همراه این غذا
این خورش مانند بیشتر خورش‌ها به همراه برنج میل می‌شود. البته بهتر است که یک بشقاب سبزی خوردن تازه و یا کمی ‌سالاد چاشنی زده شده با آب نارنج را نیز با آن همراه کنید. چه بهتر که با این غذا یک لیوان دوغ بدون نمک و بدون گاز را هم میل کنید. البته در صورت اضافه وزن بهترین نوشیدنی به همراه این غذا آب خواهد بود.
ماندگی و کهنگی
در صورت اضافه آمدن، می‌توانید خورش‌تان را در ظرفی که در آن محکم بسته می‌شود ریخته و در یخچال برنامه دهید. یادتان باشد که این غذا سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است بنابراین برنامه دادن آن در ظرفی بدون در و بودن در معرض اکسیژن هوا موجب اکسید شدن چربی‌ها شده و خوردن این خورش به صلاح مصرف‌کننده نخواهد بود.
اگر کم‌خونی دارید
بهتر است در غذای‌تان از گوشت قرمز و یا مرغ آب‌پز شده نیز استفاده کرده و نوشیدنی همراه آن را شربت آب‌لیموی تازه انتخاب کنید. یادتان باشد که زیاده‌روی در مصرف سبزیجات می‌تواند به ضرر شما تمام شود. حتی می‌توانید در کنار گردو کمی‌ هم مغز پسته و فندق خرد شده را که منبع آهن گیاهی هستند، اضافه کنید.
اگر چربی خون‌تان بالاست
از آنجا که باید میزان چربی دریافتی، چه چربی خوب و چه چربی بد را در رژیم غذایی‌تان کنترل شده مصرف کنید، بگذارید تا خورش‌تان در یخچال سرد شود، سپس روغن‌اش روی سطح آمده و از آن جدا شود، سپس روغن را برداشته و کمی ‌از خورش باقی مانده را میل کنید البته با یک بشقاب بزرگ سالاد سبزیجات تازه.
اگر لاغر هستید
این غذا به دلیل چرب بودن و دارا بودن چربی‌های مفید برای شمایی که کمبود وزن دارید، بسیار مناسب است. البته چه بهتر که در آن گوشت مرغ نیز افزوده و به همراه کمی ‌سالاد و دوغ کم‌نمک آن را میل کنید. البته از آنجا که روغن زیاد مانع از خوردن شما می‌شود بهتر است آن را با گردوی کمتر و کمی ‌ترش‌تر تهیه کنید تا به این ترتیب حجم مناسبی از غذا خورده شود.



*روش تهیه تورتیلا

1:

فسنجونو عشقه.....
مرسی


دسرهای استثنائی شیرین با طعم ادویه

2:

مواد لازم برای 8 نفر :
مرغ یک عدد ( حدود یک و نیم کیلو)
مغز گردو نیم کیلو
پیاز سرخ کرده 4 ق س
رب انار غلیظ 4 ق س
شکر در صورت تمایل
نمک و فلفل به مقدار کافی
زعفران یک چهارم ق م
پیاز درشت یک عدد
زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه :
* روشهای مختلفی برای تهیه خورش فسنجان هست که در زیر سعی کردم توضیح کاملی در خصوص این خورش بنویسم .
- خورش فسنجان می تونه از گوشت مرغ یا گوشت قرمز یا مرغابی یا بلدرچین تهیه بشه .
- برای مجالس معمولا گوشت مرغ رو بصورت تیکه ای و با هستخوان سرو می کنن .
- گوشت قرمز رو چرخ کرده و با کمی پیاز رنده شده مخلوط کرده و بعد داخل خورش می ریزن .


طرز تهیه ته چين مرغ
توجه کنید که نباید گوشت قلقلی رو سرخ کنید .

- بعضا برای اینکه به خورش غلظت بدن و در مورد گردو صرفه جویی کنن از کدو حلوایی و هویج و حتی سیب و به هستفاده می کنن بدین ترتیب که مثلا هویج رو همون ابتدا در خورش ریخته و سپس پختن ،پوره می کنن و مجددا داخل خورش می ریزن.البته نافرموده نمونه که با این مواد هم خوشمزه می شه و تنها بحث صرفه جویی نیست .
- بعضا فسنجانی که می خورید تلخ هست که بخاطر تفت دادن بیش از حد گردو این اتفاق می افته .
- بعضی از مواقع ممکنه برای غلظت دادن به خورشت شون از آرد هستفاده کنن که این مورد توصیه نمی شه ، هستفاده از هویج و کدو حلوایی و ...


پختن کله جوش به روش جدید
بهتر هست .

- می تونید از همون ابتدا مرغ رو سپس تفت دادن گردو ، داخل خورش انداخته و بذارید بپزه که مطمئنا روش راحت تری هست ولی پیشنهاد می کنم که جدا بپزید هم وقت پخت مرغ رو کنترل می کنید و هم می تونید هستخوانهای مرغ رو در صورت تمایل براحتی خارج کنید .
- و در نهایت این شمایید که با کم و زیاد کردن چاشنی ها ( نمک و فلفل و رب انار و شکر ) می تونید یه خورش فوق العاده بسازید.
خوب سپس فرمودن نکات ، طریقه درست کردن خورش فسنجان رو با تصویر ببینید :

* مرغ رو با یک عدد پیاز ، یک ق م نمک ، نصف ق م زردچوبه و مقداری آب ( آب در حدی هست که روی مرغ رو بگیره ) می پزیم .
طرز تهیه خورش فسنجان
* در این فاصله گردو رو شسته و با غذاساز یا هر وسیله دیگه ای خرد می کنیم.
طرز تهیه خورش فسنجان
طرز تهیه خورش فسنجان
* بعد پیاز سرخ کرده و یک ق م زردچوبه و گردو رو داخل قابلمه ریخته و کمی تفت می دیم.
طرز تهیه خورش فسنجان
طرز تهیه خورش فسنجان
* به اندازه 4 پیمانه آب می ریزیم و اجازه می دیم به آرامی بجوشه ( که در این فاصله به روغن هم می افته ) .
طرز تهیه خورش فسنجان
* در صورت تمایل می تونید زعفران هم اضافه کنید.
طرز تهیه خورش فسنجان
* همونطوریکه در تصویر می بینید گردو براحتی به روغن می افته.
* نکته : در قابلمه رو از همون ابتدا باز بذارید تا خورشت به روغن بیفته ؛ این راز به روغن افتادن خورشت شماست .
طرز تهیه خورش فسنجان
* سپس پختن مرغ هستخوانهای اونو در بیارید.
طرز تهیه خورش فسنجان
* نکته : باز هم بستگی به سلیقه شما داره ممکنه دوست داشته باشید که گوشت مرغ بصورت تیکه ای و با هستخوان باشه و یا تمایل داشته باشید اونو بیشتر ریش ریش کنید .


طرز تهیه كباب قشقايی
معمولا برای مهمونی ها بهتره گوشت مرغ تیکه ای باشه ولی در صورت تمایل برای خودتون ریش ریش درست کنید چون رب انار کاملا به خورد مرغ می ره و خوشمزه تر می شه.

طرز تهیه خورش فسنجان
* حالا مرغ و آب مرغ صاف شده رو به بقیه مواد اضافه کنید .
* بعد رب انار و نمک و فلفل بریزید .
* نکته : مقدار رب انار بستگی به غلظت رب انار و ذائقه شما داره .
* نکته : می تونید بجای رب انار 4 لیوان آب انار بریزید .


استیک مرغ زعفرانی با سنگک
باز هم باید خدمتتون عرض کنم که آب انار رو کم کم اضافه کرده و حتما خورشت رو بچشید چون ذائقه ها با هم فرق می کنه.

طرز تهیه خورش فسنجان
* حرارت رو کم کنید و اجازه بدین که خورش به روغن بیفته .
* فوت کوزه گری : مجددا تکرار می کنم اگه وقت دارید برای اینکه خورش به روغن بیفته باید در قابلمه رو از همان ابتدا باز بذارید.


استیک گوشت شتر مرغ با سیر و جعفری
در صورتیکه موقعيت ندارید می تونید از آب سرد یا چند حبه یخ هستفاده کنید .به اینصورت که چند مرتبه به فاصله هر یک ربع داخل خورش یخ یا آب سرد بریزید .

طرز تهیه خورش فسنجان
* همونطوریکه می بینید خورش داره به روغن می افته .
طرز تهیه خورش فسنجان
* در آخر طبق ذائقه خودتون می تونید شکر بریزید که ملس بشه.
* نکته : در این خورش می تونید آلو هم هستفاده کنید .
نوش جان
طرز تهیه خورش فسنجان


استیک با قارچ

3:

یعنی الان هوس کردم بد جور
شانس آوردی موقع ناهاره
دلم خواست..
فردا حتما ناهار درست میکنم
مرسی کد بانو
حالا میگم ایرسا خودتم غذا درست میکنی یا فقط دستور بلدیو میخوری؟؟

4:

این فسنجونم خیلی دوست دارم ...دلم فسنجون میخوات

5:

به به عالی بود ، عالی
تا حالا با بــــــه فسنجان نه پخته بودم ، نه خورده .

اما حسابی دهنم آب افتاد .



6:

وایییییییییی مرسی...من چون به دوست ندارم اون یکی رو یادداشت میکنم..اگر خدا بخواهد و امامزاده سیدعباس بطلبه جمعه درست کنیم...

منو مامانیم:دی

7:

سلام ممنون به خانوم دستور دادم طبق دستورات شما عمل بکنه بلکه خوب باشه..مرسی

8:

خودمم درست میکنم
منتها غذاهای من معمولا رژیمین!!!
یعنی زیاد سرخ کردنی نمیخوریم.واسه خاطر خودم و مامان و بابا هم که هرچی بذاریم جلوش میخوره
ولی در کل شیرینی ها و کیک هام بیشتر از غذاهام طرفدار داره
بعدشم به خودد بخند

9:

عکسهای مرحله به مرحله پخت فسنجان ادم رو می کشه
ممنون


76 out of 100 based on 46 user ratings 646 reviews

@